Thursday, August 26, 2010

Check-Up Anak-Anak-25.8.2010

Alhamdulillah, check-up td abg Wafiq n berat naik skit walaupun xbanyak sgt tp naikla jugak kan...so, lpas ni tingkatkan lagi usaha kasi die mkn...adik lak naik n now 6.0kg utk 3bln...adik mmg gemuk n gebusss...i like...

Tuesday, August 24, 2010

HappY BiRThDaY To YoYoH...

Hari nih genap suamiku 31 tahun…hepi besday to syg...huhuhu...adiah...ermmm...Tgah duk pikir nk beli adiah ape nih...tolon...tolon...nk kasi pe yer...

Umur da 31 tahun da syg...tua dah syg...bu gak yg masih mude...bu doakan sayang dapat segala yang dihajati pada tahun ini...semoga bahagia di dunia n akhirat, semoga berjaya dlm hidup...n dibukakan pintu rezeki seluas-luasnyer...

And yang paling penting...’I LUV U SO MUCHHHHH’....

Note:Di copy n paste dr yg tahun lpas punyer....jgn mareee...

Pembetulan Previous Topic

Actually, suntikan aku tu namenyer Noristeran (200mg) n diberi 2 bln skali...Depo Provera diberi 3 bln sekali...

Sori yer utk info yg salah tuh...

Suntikan Progestin dan Progesteron


Utk kali ni, aku pilih kaedah suntikan sebgai perancang kluarge...mintak2 kali ni menjadila...klo pil aku da serik...info yg aku baru tau...klo mkn pil perancang on n off...akan suburkan telur kite...so, oleh krane aku mmg culas bab telan2 pil ni, so kaedah suntikan ni antare yg terbaik utk aku...berikut adalah sedikit info berkenaan suntikan depo...

Kehamilan boleh dicegah sehingga tempoh tiga bulan dengan suntikan Depo Provera. Depo Provera mengandungi hormon yang hampir serupa dengan progestron. Penggunaan Depo Provera berkesan kerana wanita hanya dikehendaki berjumpa dengan doktor atau jururawat untuk mendapatkan suntikan setiap tiga bulan. Faedah dan kesan sampingan Depo Provera adalah serupa dengan pil kontraseptif yang mengandungi progestin. Bagi wanita yang memilih kaedah ini, dianggarkan sejumlah 0.3% (3 dalam 1000) akan mengalami kehamilan yang tidak tidak dirancang dalam tahun yang pertama.(Dipetik dr mengandung.com)

Note: Tapi aku punyer suntikan bukan yg 3bln skali....tp 2bln skali n price same yg 3bln skali...risikonyer adalah kegemukan...so, klo aku gemuk jgn komen pe2 la ek...kuang3...

Monday, August 23, 2010

Mari Deko-Deko bersame....


Rumah sewa aku yg menjadi mangsa kegilaan deko2...umah sendri lum adekan...so, ape lagi deko2 je la ape yg ade...so far, byk lagi aku nak deko tp kewangan lum mengizinkan wat mase skrg...so, beli 1 by 1 la yerk...nk beli skaligus mkn nasi+ikan kering jer aku...hi3...

Semangat deko2 ni tetap ade coz suami aku pun sokong skali...tuh yg aku terus semangat...wlaupun impian utk deko umah sndri xkesampaian...sob...sob...selain living room aku bakal mendeko bedroom n kitchen lak nti...nantikan jeler...hu3...
Related Posts with Thumbnails