Sunday, February 28, 2010

Hepi Besday To Me...Huhuhu...

Pejam celik...pejam celik...umur aku meningkat lagi pd hari ni...26 tahun dah...hu3...same cam tahun lpas...besday tahun ni pun aku ngah petnen...dah 7 bulan kandungan aku...lagi 2 bulan utk aku berjuang melahirkan 2nd bb aku nih...mudah2an dipermudahkan aku bersalin...AMIN....

Tapi xder ape yg spesel pun besday aku nih...biase2 jer...tiade sambutan...ucapan dr kawan2 adelah lam 2-3 ketul (Tq utk ucapan besday dr Jasma, Kak Mie n Lya)...he3...n dr En.Somi pun minggu lpas ade gak die ckp2...tp bile tibe hari yg betoi2 xder plak ucapan...sabo jeler aku...tahun lpas dapat jubah dr En.Somi...tahun ni xtaula dpt ape...xharapkan hadiah pun...ucapan sekerat pun dah memadai...

Bulan 3 nnt...mak aku n Wafiq sambut besday sesamela...pasal mak aku 25hb...n Wafiq 24hb...so, sambut skalila...mkn2 utk kluarge jer...

p/s:Semoge tahun ini aku capai segale impian n trus menjadi anak n isteri yg solehah...AMIN...

Monday, February 22, 2010

Babyku Yang Aktif


Salam my fren...sesaje nak kongsi cerite perihal tuan putera yg berade kt dlm perutku yg makin memboncit nih...adoila...makin aktif lak die nih...xkire pagi, tgahari, petang n mlm...asyik kick ibu jer kje nyer...mmg aktif sgt2...xpa2...tuh tandenyer anak ibu sihat2 jer...dah lme rsenyer ibu xpi check-up anak ibu nih sbb bz skitla...

Tgokla esok ke or luse ibu pila ngadap nurse...kandungan dah nak masuk 7 bulan nih...lg 4 hari genapla 7 bulan...mase abg dulu aku duk pi mai pi mai ke klinik utk amik BSP...tp baby yg baru nih nurse lum kasi pun tarikh utk aku pi minum air gule...sbb kate nurse rmai sgt...n kne tgu giliran...sabo jeler...

Td aku timbang berat aku dah 69 kg...hua3...beratnyer aku...dlu aku bersalin kt abg berat aku 75kg...

Okla...pe2 perkembangan bb lam pewot n bb kt luar pewot (abg Wafiq) akan aku update lg...daaaa...

Thursday, February 18, 2010

MY HOUSE - STILL IN PROGRESS

Inilah die bakal umah yg akan aku duduki...insyaAllah bulan 9 ni dijangka siap...n next year kot baru boleh menetap kt ctu...Rumah kos sederhana saje yg mampu aku miliki...namun syukur alhamdulillah dapat berteduh di bawahnyer...Korang layan jela pic kt bwh tuh ek...



p/s:Lagi trula penyakit deco2 aku nti bile dapat menetap kt cni...hu3...

Tuesday, February 16, 2010

Makeover Terlampau...(Jgn xPercaye!!!)

Before makeover...
:
:
:

(Sila abaikan budak kecik berbaju biru itu)


n

After Makeover...jeng3...
:
:
:
:
:
:
:


:
:
:
:
p/s: Adekah aku yg terlampau...inilah akibat tekanan prasaan akibat deco3 yg xhabis2...smoge gurauan ini tidak mengganggu ketenteraman mne2 pihak...
So...ape lg...Jom Deco3 umah anda yer...

Thursday, February 4, 2010

My New Friend-LOLA

Aku rse sonok sgt sbb dapat kwn baru yg aku kasi name die LOLA...
LOLA ni spesies sekilau kacukan kampung+Siam...so, ekor die mmg cantik mengurai...LOLA menjadi salah satu mangse dalam kegilaan aku mendeko rumah...
Wokeh...korang layan jela gambo2 LOLA yg garang n pemalu ni yer....






n ni sedikit info yg dipetik dari Wikipedia berkenaan my new friend nih...

Ikan Pelaga memang cantik tetapi suka bergaduh dengan ikan lain termasuk jenis ikan pelaga yang lain. Perlu masuk di dalam bekas yang berasingan dengan ikan lain. Ikan pelaga merupakan sejenis ikan air tawar yang yang dipelihara di dalam akuarium. Ia berasal dari lembangan Sungai Mekong di Asia Tenggara.

Terdapat dua jenis ikan pelaga iaitu betta splendens dan betta imbellis.


Wednesday, February 3, 2010

TAM vs TAV

Aku kesian sgt tgk keadaan TAM yg dah terurus...dlu dielah yg cun...kini sejak ade TAV, TAM dah jd si comot...skali sekale je aku ajak TAM pi jalan2...jarang sgtla...lebih2 lg sekarang ade Wafiq mmg ssh la aku nak ajak TAM...mmg kne ajak TAV jela...

TAV pun bukanla cun pun cume aku lebih byk gunekan perkhidmatan darinye...smoge TAM xkecik ati ngn aku...nnt aku ade duit lbih aku akan cun kan smule TAM seperti dlu2...

P/S:Nantila ade mase aku uploadkan gambar TAM n TAV tuh...

Tuesday, February 2, 2010

GIVEWAY SEMPOI OYA 2010

Salam all my fren...ade satu lg blog yg wat giveway...mmg pemurahlah blogger2 kite kan...aku lak coming soon la akan wat gak contest...amik mase skit...pe2 pun kite join dlu giveway yg dianjurkan oleh blog Oya...a.k.a Kak Ayu...
Okla...syarat2 adalah seperti di bawah:

Syarat2:

  1. mcm biasa kalau nak join wajib jd follower AKU coz hanya follower je yang layak okies...-siap
  2. sunat follower BLOG CONTEST aku-siap
  3. hehehe korang addlah blog aku yang cun ni kat blog korang-siap
  4. letak banner kat mane ko nak letak-siap
  5. buat sikit entry sal giveway ni...(simpe dah lera)-siap
  6. then korang list post entry yang korang buat kat http://oya-contest.blogspot.com/2009/11/perserta-giveway-aku.html (klik okies)
  7. siap...
Ok...da siap Kak Ayu...

Monday, February 1, 2010

HAMMIEHEARTWORK-GIVEWAY


Salam all my FREN...
Ni ada lg satu giveway yg adiah mmg cumil2...mesti rmai yg suke...
...last date esok 2.2.2010..so sempat lagi kan nk join

Syarat2:
KLIK DI SINI

OK...CEPAT2 TAU REBUT PLUANG NIH...

MIETOS LUCKY DRAW


Salam all my fren...ni ade citer baik punya...Blog Mie telah anjurkan satu luck draw iaitu MIETOS LUCKY DRAW...n terbuke kt semer org...so, sapo2 yg berminat nak join bolelah
KLIK DI SINI


syarat-syarat nya....

#xkisah la sama ada hendak follow atau tidak blog ni, janji ada blog.... tapi dalam entry anda, sila nyatakan referrer anda....
-LYA_AFRINA

#postkan banner atas ni pada entry & sidebar blog dan link kat blog aku!!!sila tinggal link entry kat bahagian comment....
-SIAP

#tarikh tutup pada 13 February 2010 (before chinese new year)

# 2 hadiah untuk cabutan bertuah & 1 hadiah untuk referrer terbanyak (ajak la member2 join skali) so, sila tulis souvenier dari negara mana yang dihendaki!!!pilih satu sahaja, antaranya....
@japan
@barbados
@korea
@egypt
@france
@USA
-SAYA PILIH SOUVENIER DARI FRANCE...


Related Posts with Thumbnails