Sunday, January 24, 2010

Dekorasi Di Rumahku

Hiasan dinding berhampiran dengan dapur...yg golap tuh dapur daaa...cermin sementare beli cermin yg lg beso utk disangkut kat dinding...meja konsul hasil buatan tgn somi ku yg tercinte...pokok buluh+bunga dlm pasu beli kt Era Nona...regenyer blh tahan n byk pilihan...

Gambo diambil dari sudut tepi...meja yg kosong blum lg dipenuhi...idea dah ade...tp lum cukup budget...coming soon lorrr...

Atas dinding kt meja konsul tuh dihias ngn Surah Qursi diletak camtu je kt dinding tanpe frame...somi aku kate lg cantik cam tuh...bg aku lak...whatever la...

Ni plak sudut utk tgok tv...ade lampu tinggi adiah somi aku menang main badminton...sbelah tuh rak tv tuh asalnyer rak buku aku mse zaman bujang dlu...aku taruk jer bunga+vase yg cute kt atasnyer...idea utk hiasan merapu ni dpt tibe2 jer...blh dikatekan semer idea ni dpt tibe2...rak tv tuh beli mse mule2 pindah kt umah nila...stakat ni tuh jer yg mampu aku beli...

Ni gambo dr jarak dekat bunga+vase cute...aku suke tgk bunge tuh...simple jer...(sila abaikan dinding yg comot kt blakang tuh yer)...

Dan ni plak dinding belah kanan...aku main gantung jer frame bunge...comel jer idea susun ala tangge idea somi aku...frame bunge tuh murah jer...bole beli kt kedai Ceria 99...xsampai 15inggit pun utk ketige2 frame tuh...biasela cut kos...janji cantik...haahhaha...

N ni aku dah citer baru nih pasal letter box yg diperbuat dr bahan yg terpakai...cume kertas keras jer aku beli sbagai tulang blakang die...aku gantung bnde alah ni kt dinding sebelah kiri...kt dinding ni masih kosong lg n aku pun dh ade idea nak letak ape...hu3...ade2 jela aku nih...

p/s: Projek mengecat umah insyaAllah akan dilaksanakan pd bulan 2 ni klo xdak aral la...so, meh deko...deko...deko...

7 comments:

LYaFRINA said...

weeiii,, jelesnyer.. tringat rmh lama dulu.. xsabo nk cri rmh ni.. rindu sgt2... semua brg2 rmh pon main simpan g2 jer.. seribu kali syg..

AiSHieY said...

xpe lya...nti kn nak beli umah plak kn...nti bolela deco2 lg...cian kt fain nk mendeco tuh...

miemiey said...

lya...buat apa cpan..bagi je ke kmi..hehehe...semnagat tul shidah deko umah ye..nnti ada masa kmi nok g ni..nak tulun sepah..hahaha...

AiSHieY said...

Hahahah...kak mie jgn kak mie...jgn xsepah...hu3

zaza said...

takyah mahal pun takpe.. janji idea u ada.. cantik!!

miemiey said...

bereh..kl tulun sepah kmi bawa adik ika...hahaha

AiSHieY said...

Zaza:Betul tu kan...ekonomi ngah mleset ni seme kne cut kos...hu3...
Kak Mie:alamak adik dah pandai wat sepah eh...hu3...xpa3...blh mrmbe ngn si wafiq tuh...tolong sepah...hu3

Related Posts with Thumbnails