Sunday, January 31, 2010

Aksi Si Wafiq Main Lappy...

Ok...ni giliran caye plak nak citer nih...Arini caye dapat pluang main yeptop mumu caye...hahahaha...cukenyer caye...caye mmg cuke main yeptop mumu ni...cebab ade gambo caye yg encem ni...kawan2 paham jela...cayekan mmg pracan...

Muye2 caye buke yeptop caye gune kaki caye jer...caye kan kecik lg...

Cedap plok rase main ketok2 ngn kaki...

Wooo...comel2 yer gambo nih...cukenyer caye...beco nanti caye pun nak beli yeptop gokla...cenang caye nk main FB ngn kawan2 caye...

Okla...caucincau...

Kemalasan Melanda...

Semalam aku rase malas betul nak masak...pasal aku makan sorg jer...somi aku dah mkn kt kenduri ape ntah...balik je somi dr knduri aku trus ajak die kuo makan...kami makan kt Restoran Cempaka...layan jela gambo2 di bawah yg xbrape nak terang nih...almaklumla kamera mahal...kui3...

Budak kecik ni pun nak makan tau...

Inilah hasil kerasukan aku makan tgal timun jer...lapo bangat...aku mkn maggi gereng special punyer...cedappp...

Cian budak kecik ni jeles tgk aku makan...

Somi aku lak 'cool' je layan Sunquick Susu...(minuman kegemarannyer la tuh)...xmakan pun pasai dh kenyang kan...

Sekian dahulu...

Sunday, January 24, 2010

Contest : Pretty Zaza Baby Face Contest


Salam kwn...ni satu lg contest yg aku nak join...contest ni di anjurkan oleh pretty zaza.
So, untuk sertainyer blhla intai2 syaratnyer di bwh nih...
:
:
:

Bersempena dengan tahun baru 2010 yang juga merupakan tahun kedua saya kat dunia blogger..., saya dengan sukacitanya ingin menganjurkan PRETTY ZAZA BABY FACE CONTEST ni..


KEPADA SEMUA RAKAN-RAKAN BLOGGER.. ANDA SEMUA DIJEMPUT BERAMAI-RAMAI MEMERIAHKAN CONTEST PERTAMA ANJURAN SAYA NI!!


Apa yang perlu dibuat:


* Buat ENTRY di blog anda berkenaan contest ini dan letakkan gambar anak anda berposing manja cam contoh gambar kat banner contest di atas tu..
( HEHEH.. Tak MANJA pun TAKPE la, janji muka baby!! CAMNER posing pun, tetap nampak COMEL! ) -siap-

* Anak anda boleh berposing di mana-mana saja .. tetapi, sila CLOSE UP bahagian MUKA saja tau!!
( Kata, "BABY FACE" contest ?.. Mesti la kena fokus kat muka kan?!!)-siap-


TERMA DAN SYARAT :


1) Terbuka kepada semua pem'blog'2 yang ada
2) Add blog ni dalam blog list anda ( sesiapa yang belum jadi follower.. )-siap-
3) Letak banner contest di sidebar blog anda dan banner mestilah di'link'kan terus pada ENTRY Ni-siap-
4) Umur anak-anak anda mestilah dari 1 hari hingga 6 tahun.
5) Letak gambar anak anda beserta nama, umur dan jantina.-siap-
( Secara otomatiknya anak anda akan dikategorikan kepada dua kategori iaitu, BABY BOY & BABY GIRL mengikut jantina mereka)
6) Setelah siap N3 anda, sila tinggalkan jejak di bahagian komen supaya saya boleh menjengah N3 anda (bagi link untuk entry tu sekali..)-siap-
7) Pemenang akan dipilih berdasarkan kecomelan masing-masing dan gaya posing yang menarik hati.
8) Tarikh tutup penyertaan adalah pada 5 Febuari 2010 tepat-tepat pada pukul 12.00 tengah malam.
9) Top 10 bagi kedua-dua kategori akan diumumkan pada 10 Febuari 2010
10) Top 5 pada 15 Febuari 2010 dan pemenang akan diumumkan pada 20 Febuari 2010.

Dan gambar yang aku pertaruhkan...jeng3...
:
:
:
:
:
Nama:Wan Ahmad Wafiq Iman Bin Wan Aidil
Umur:10 Bulan
Jantina:Lelaki

p/s: ok...dah siap semer...

Dekorasi Di Rumahku

Hiasan dinding berhampiran dengan dapur...yg golap tuh dapur daaa...cermin sementare beli cermin yg lg beso utk disangkut kat dinding...meja konsul hasil buatan tgn somi ku yg tercinte...pokok buluh+bunga dlm pasu beli kt Era Nona...regenyer blh tahan n byk pilihan...

Gambo diambil dari sudut tepi...meja yg kosong blum lg dipenuhi...idea dah ade...tp lum cukup budget...coming soon lorrr...

Atas dinding kt meja konsul tuh dihias ngn Surah Qursi diletak camtu je kt dinding tanpe frame...somi aku kate lg cantik cam tuh...bg aku lak...whatever la...

Ni plak sudut utk tgok tv...ade lampu tinggi adiah somi aku menang main badminton...sbelah tuh rak tv tuh asalnyer rak buku aku mse zaman bujang dlu...aku taruk jer bunga+vase yg cute kt atasnyer...idea utk hiasan merapu ni dpt tibe2 jer...blh dikatekan semer idea ni dpt tibe2...rak tv tuh beli mse mule2 pindah kt umah nila...stakat ni tuh jer yg mampu aku beli...

Ni gambo dr jarak dekat bunga+vase cute...aku suke tgk bunge tuh...simple jer...(sila abaikan dinding yg comot kt blakang tuh yer)...

Dan ni plak dinding belah kanan...aku main gantung jer frame bunge...comel jer idea susun ala tangge idea somi aku...frame bunge tuh murah jer...bole beli kt kedai Ceria 99...xsampai 15inggit pun utk ketige2 frame tuh...biasela cut kos...janji cantik...haahhaha...

N ni aku dah citer baru nih pasal letter box yg diperbuat dr bahan yg terpakai...cume kertas keras jer aku beli sbagai tulang blakang die...aku gantung bnde alah ni kt dinding sebelah kiri...kt dinding ni masih kosong lg n aku pun dh ade idea nak letak ape...hu3...ade2 jela aku nih...

p/s: Projek mengecat umah insyaAllah akan dilaksanakan pd bulan 2 ni klo xdak aral la...so, meh deko...deko...deko...

Saturday, January 23, 2010

Cabutan Bertuah MDM 2010


Wah teruja aku ngn ofismate aku Lya yg dah menang cabutan nih...dah berseronok die pi Gambang baru nih..

So, aku xnak ketinggalan la utk sertai gak...n klo kwn2 nak join cabutan nih jom lawat blog Kak asha utk rebut adiah2 yg cambest jer...tarikh tutup 10hb Feb 2010 nih...

Untuk menyertai, korang boleh terus ke link ni. http://mdm7781.blogspot.com

Kekeliruan Personaliti...

Aku skrg tgah mengalami kekeliruan personaliti...ini berkaitan ngn citerase dekorasi umah sewa aku lah...aku minat modern + kontemporari...n dlm mase yg same aku terminat gak ngn English Style...aku buntu sekarang nih...then, aku tgok lak deko umah style Javanese...alahai terjatuh cintun gak ngn deko tuh...

Ape harus aku buat skrg...adekah aku perlu combine seme minat ku ini...AAARRRGGGHHHH...
TESENNYER....


P/S:Xdak kje tul lah tensen bab2 camni...sabo jeler aku...tp itulah hakikat yg xdapat aku nak lari...

Ni Caye Nak Citer ...


Calam kawan2 cemer...caye Wapik Iman...arini caye nak bercerite ckit cemer pacal caye yg comel ni...mayunyer caye pracan coyang...hua3...

Ni itik kecygan cyg...itik ni teman caye tito...knape caye cuke itik caye...cebab itik caye bunyi cuek2...tuh warne biyu botol cucu caye...klo nak tito dan yapo caye akan cayila botol cucu caye tu...caye xcuke tito atas batal...tgok tuh...caye tito kt bawah batal jer...

Kwn2 tingokla gigi kapok caye nih...bapok beco...cedap ni klo gigit mumu n yoyoh...gigi caye baru nak macuk 6 batang...nti akan coming coon gigi bayu...caye xgocok gigi cebab mumu dop beli beyus gigi lagi kt caye...tp gigi caye tetap comelll kan kwn2...ish3...kuat cungguh pracan caye nih...

Klo kwn nak tau...umur caye dah 10 bulan tp caye baru pandai nak nyucur...caye xpandai ngakok n bjalan lagi...mumu kate punggong caye berat n beco cebab tuh caye lambat boleh nyucur...cekayang caye cuke cgt bile boleh nyucur cebab caye boleh dah boleh toyong mumu di dapur...tp mumu celalu mayoh klo caye toyong mumu di dapur...caye pun nangis la kne mayoh...uwauwauwa...cedihnyerrr...

Nilah mumu caye...mumu caye dulu comel tp cekarang dah xcomel cebab mumu dah gemuk cam caye...punggung mumu caye pun beco cam caye...dalam peyot mumu caye ade adik caye...caye dop cabo nak jumpe ngn adik caye tuh...mumu kate adik caye pun adek none cam caye gop...boyehla caye main otomen ngn adik caye nti...tp yg pasti adik caye mesti xencem macam caye...kan caye dah kate caye ni mmg pracan...malu caye...he3...

Dan inilah yoyoh caye yg encem cam caye...yoyoh caye ade janggut comelll...nti beco caye pun nak cimpan janggut cam yoyoh cayer gok...caye cuke main ngn yoyoh cayer cebab yoyoh caye baik n xpenoh mayoh caye pun...

Oke yah kwn2 tu jela yg cayer nok citer...kecimpulannyer...cayer cayanglah kuarge cayer...nti cayer akan meyapu lagi dlm n3 yg seteyusnyer...I Lap U ouls...

Letter Box...


Boring sangat smlm lepak kt umah ngn Wafiq jer tetibe satu idea menerjah kt otak aku...
baru2 ni aku selongkar kotak2 yg tersimpan sepi kt atas almari kt umah mak aku...bukak2 upenyer bakul2 n bunge hantaran dr pihak somi aku...trusla aku amik n tadaaaa...aku dpt idea nak wat letter box tuh...xderla cantik pun...tp puas ati kerne dpt hasilkan sesuatu drpd dibuang camtu jer...balance bunge ade byk lagi...n skrg aku ngah duk cari idea nak hasilkan bnde lain lak...skrg ni kan aku mmg rajin utk memenuhkan dinding umah sewa aku yg kosong tuh...letter box ni dihasilkan dgn bantuan si wafiq...rajin bebeno die tolong aku smlm...hu3...sabo jeler...

Tag Dari Kak Mie n Kak U...

TAG:- Gay OR Less

Dapat tag ni dari Oya n Kak Mie...so, 2 in 1 la nih yeh...tp samela ngn pertanyaan kak mie tuh...apa kne ngena tajuk ngn tag ni...haku langsung xpaham..pe2 pun layannnnnzzzzz

TAG FROM :- Kak Mie n Oya aka Kak u

Andakah anda rasa anda HOT?

~A'ah..hot2 bebe...kuang3..prasan jer...(RAHSIA BESAR KERAJAAN)
Upload gambar kegemaran anda..


Cerita pasal Gambar
~AKU SUKE TGOK GAMBO NI...RASE TENANG JER WAFIQ IMAN TIDUR...


~GAMBO NI TGAH BERDEBO TGU ROMBONGAN LELAKI... ~

Bila kali terakhir anda makan pizza?

~LAME SGT DOH..SAMPAI DAH XINGAT~

Lagu terakhir anda dengar..

~NTAH...LAGU SEDIH JER KT RADIO ARINI...XTAU TAJUK...LAGU ZAMAN LAME KO'ON ~

Apa yang anda buat selain menyelesaikan tag ini ?

~BUKE WEBSITE SUMAI NAK WAT E-MAIL KE JASMA NI...~

Selain nama sendiri anda di panggil nama apa?
~ADIK (MAK & ABG AKU PANGGIL)~
~MUMU (SOMI AKU PANGGIL)~
~AYANG (SKALI SKALE DIPANGIL SOMI BILE TIME ROMANTIK...CESSS)~
~MAK NGAH(ANAK SEDARE SOMI)~

Tag lagi 8 orang

1)LYA
2)JASMA
3)ALYYANI
4)MAMA RIFQI
5)gorgeous-mama
6)mama-danishsarah
7)TG IZYAN
8)EMMI (KASUT GOMBAK)

(TOLONG BUAT YERR..)

Siapakah orang no.1 kepada anda?

~MY OFISMATE...NIH DUK KT DEPAN MATER JER...SUKE KOMEN2 BLOG N FB AKU...~

Kata sesuatu mengenai orang no. 5

~"HI3...SALAM XKNAL PUN SBENANYER...BLH KENALAN..."~

No. 3 ada hubungan ngan siapa

~ADE HUBUNGAN NGN SOMI NYER...N BUDAK KECIK ITU~

Bagaimana pula dengan no. 4

~AKU MASUK CONTEST YG DIE BUAT BARU NIH...~

Pesanan kepada orang no. 6

~''MAMA DANISH N SARAH...XKENAL PUN AWK...TP KNAL AWK DR BLOG KAK MIE YG PNAH JAGE SARAH DLU...SALAM KENAL" ~

Kata-kata cinta tok no. 2

~"JASMA...TERIMALAH DIE SEADANYA...MUNGKIN DIELAH JODOH AWK YG SEBENAR..." ~

Adakah no. 7 dan 8 punya persamaan?

~ADA.... seorang perempuan dan isteri... ~

Berikan 5 yang anda tahu tentang orang yang men'tag' anda

KAK MIE

1. ~PERNAH MAIN PONDOK2 MSE KECIK DOLU~

2. ~ADE 3 ORG HERO TERMASUK EN SOMINYER...~

3. ~RAJIN BETUL BERBLOG NGN MENGOMEN FB~

4. ~TGAH DLM PERANCANGAN NAK DPTKAN BB GURL LAK~

5. ~WAT APPOINTMENT NAK DTG JEJALAN UMAH AKU...I'M WAITING...HU3~

OYA AKA KAK U

1. ~SAME2 SATU KAMPUNG...NGAJI SESAME DULU...~

2. ~DAH ADE DUE ORG ANAK...COMING SOON TAHUN DEPAN KA???~

3. ~RAJIN BETUL BERBLOG NGN MENGOMEN FB~

4. ~EN SOMINYER ABG ONE SAME KJE NGN AKU~

5. ~TIME RAYE WAT BISNES SATE...CEPAT2 TEMPAH NTI YER~


Persamaan antara kambing ngan lembu?

~DUE2 MAKAN RUMPUT N DEDAUN~

Perasaan anda buat tag ini

~I LIKE~

Adakah anda tahu si razman itu sengal?

~MAMAT MNE LAK NI ~

GAY or LESS??

~GAY OR LESS JADILAH GILOSSS...KUI3...AKU XFAHAM LA YG NI...XNAK KOMEN~

Santai Di Pantai Kemasik

Wajihah Main Pasir

Farihah pun duk berendam lam air


Budak kecik ni pun terkiput2 tgok ombak...


Budak kecik duk diam2 lam stroller jer...

Yoh die pun same naik...

Aku pun turut bergambo...badan makin bam bam...

Ni sebahagian gambo yg dah lame dlm simpanan aku tp xupload2 pasal ke buzy an...huhuhu...Gambar ni diamik ketike kakak ipar aku blik bercuti kt kemaman...cuti skolahkan...anak kakak aku ni mmg suke mandi pantai...so, somi aku pun bwklah dorg ni main kt pantai Kemasik...sonok btul tgk dorg main...aku tolong tgk jer...lame lg plak la blh jumpe ngn dorg ni pasal kakak ipar aku ni tgal kt P.Pinang...ok...korg layan jeler gmbo2 ni yer...

Tuesday, January 19, 2010

Fungsi Diari Harian

Adakah kwn2 memiliki diari...bercerite itu dan ini...peristiwa yg berlaku pada hari tersebut...cerite suke duke...tangis tawa...cerite yg terlalu peribadi utk dikongsi bersame teman2...semer dicatatkan di dalam sebuah diari...

Namun, tidakkah kite tahu bhw suatu hari nti diari itu blh membawe kebaikan n keburukan kpd dri kite?Itulah yg aku ingin kongsikan bersame kwn2...Padah yg berlaku apebile diari lame ditemui...Peristiwe ini berlaku sendri kpd kwn baik aku sndri...dan kirenyer skrg die brade dlm keadaan tertekan n terluke yg paling dlm di dlm idupnyer...

Kepercayaan seorg isteri terhadap suaminyer goyah apabile terjumpe sebuah diari lame...Diari yang mencatatkan pelbagai aktiviti sosial bersame pompuan2 lain yg tidak penah berade di kotak pikiran kwnku...Hancur luluh hatinye apabile ape yg dilihat di hadapan rupenyer tidak same dgn ape yg berlaku di belakang...Sahabatku bukan nak buke pekung di dada atau mengaibkan suaminyer tp sekadar berkongsi masalah n meminta pendapat drpd aku..


Memang xsame seperti yg kwn ku citer kt aku pd mase dahulu...aku pun bg pendapat sekadar yg boleh...ape blh buat sbb semer yg tertulis dlm diari tuh dah lme berlaku...n utk mse depan berdoa jela smoge suaminyer berubah n tidak berperangai seperti dulu lagi...n yg paling penting adalah komunikasi suami isteri...mmg satu kelemahan kwn aku ni, die jenis xberterus terang dgn ape yg dier rse...n biarkan perkare tuh berlalu gtu jer...mungkin ade sbb die wat camtu tp klo blh berkomunikasi secare berkesan tu amatla pnting utk menguraikan ape yg terselirat kt otak dier...mungkin ade jln penyelesaiannyer nti...trus bersaba tanpa usaha takut x mendtgkan hasil lak...

Harapan aku smoge kwn aku n sominyer akan terus capai bahagie n bina kehidupan yg baru tanpe diburu bayangan kenangan2 silam yg menyakitkan...

Sunday, January 10, 2010

Tahun baru, Umah baru n Idup Baru...

Semernyer nak baru tahun nih yer...aku pun dah wat dekorasi skit2 kat umah...cume umah blum cat...dinding umah kotor skit...sakitla mate nak menengoknyer...ntila bln depan aku wat projek mengecat umah...pilihan kaler ialah pink lembut...nak kasi matching ngn tikar getah...

Tikar getah corak batu2...ssh skitla nak matching kaler cat dinding nti...ruang tamu umah aku tuh agak sempitla skit,..so, blh guner kaler yg soft2 jerla...yg terang2 or golap nti akan menyempitkan ruang jer...aku lum snap lg gambo ruang2 yg telah siap dihias...

Sekarang ni aku nak tumpu kt bahagian dapur lak yg blum lulus...sakit mato tgk dapur cam tongkang pecah tuh...ingt nak kmas2 skit...peti ais lak lum baiki lg (peti ais amik yg kt umah mertue jer...lum mampu nak beli wat mase skrg)...

Satu lg aku ingt nak kne beli gak tilam yg spring tuh...bile petnen ni aku jd sakit kt blakangla plak tidur atas tilam yg span tuh...tulang pinggul aku asyik sakit jer skrg...ingt katil xnak beli lg pasal nak beli mse masuk umah baru nti... n beli skaligus kt C******...aku dah survey prabot2 yg aku berkenan kt citu...harge die xmahal n barang die ok jer...

Wednesday, January 6, 2010

Nak Cari Idea Utk Deko Umah Sewa

Sekarang ni otak aku duk menerawang cari idea utk deko umah sewa aku tuh...Yela...mmgla sewa tp klo blh nak gak selesa n sedap mate memandang...ikut hati ade jer aku nak outter...tp kedudukan kewangan xmengizinkan lg...so, amik msela utk melahirkan kediaman yg ala2 modern kontemporari...

Semalam baru pi beli bunga ranting2 tuh...kt otak ni byk lg nak beli sbenanyer...tp sabo dlu...budget dah xder nih...bln dpn lak ler nmpknyer...n bln depan gak nak cat umah...kaler lum dipiki kan lg...

20 Minggu Petnen - Uri Masih Di Bawah

Baru2 nih aku alami kesakitan (kekejangan) perut cam nak bersalin...sampai peluh2...ingt nak b**** tp msuk toilet xkuo pe2 pun...trus jd confius...Malam tuh somi bawak aku pi Klinik R***** utk check up...Dr kate tu Braxton Hick atau Kontraksi Palsu...byk sbb blh menyumbang kpd rse sakit camni...dr. siap suggest utk aku di warded klo kesakitan berlarutan...

WARDER...argghhhh...xnak aku...kt hospital nti cam2 prosedur kne ikut...xlarat aku dah kua masuk hospital cam dlu...doktor cume suggest n doktor nak kasi MC utk aku rehat...doktor kate kemungkinan aku stress n xcukup rehat...(mmg pun)...n satu lagi doktor nasihat utk cuti drpd bersame somi...(kwang3)...

Lpas tuh doktor scan tgok kedudukan bb...bb aktif jer...n nmpk cam gurl (excited jap aku)...cume uri aku masih lg di bawah...tp doktor kate jgn risau sbb nti 28 minggu doktor scan smule tgok samada uri aku naik or tidak...

Sekarang ni tawakal jela...mohon pada Dia mintak selamat semer...so, skrg aku xblh aktif sgt sbb tkut kontraksi palsu tu dtg smule...pindah umah bru ni pun aku wat kje yg ringan2 jer...somi aku xkasi langsung aku wat kje byk2...mujurla somi aku prihatin...harapan aku skrg, mudah-mudahan uri aku naik n aku blh bersalin normal...

Wafiq Demam...

Untuk pertame kalinyer Wafiq kne virus demam, batuk n selsema skaligus...cian anak ibu, nafas ikut mulut...mule2 tuh pi Klinik H***** tp mungkin ubat die kurang berkesan n batuk n selsema xjugak ilang2...

Risau gakla aku tgk Wafiq batuk truk smpai muntah2...mkn n minum susu xbrape nak...klo minum pun trus muntah alik...sedih tgk die camtu...Pastu aku n somi trus bawak Wafiq ke Klinik A****...alhamdulillah demam trus baik...batuk n selsema dah semakin kurang...Wafiq pun kembali aktif seperti biase skrg...

Tapi aku lak sakit tekak n selsema skrg nih...kt ofis pun rmai yg xsihat gak...biasela virus cepat betul tersebar...tp ingt klo rse mmg xsedap badan tuh cpat2la pi jumpe doktor utk rawatan selanjutnyer...jgn duk biar je demam tuh melarat....nti jd penyakit lain plak...Dah ler skrg ni H1N1 merebak cepat...

Demam tuh bagus...boleh menghapuskan dose2 kecil...n satu lg amaran yg badan kite ni dah letih...n die kasi rehatla....so dah dpt MC tuh rehat jeler...Sekian...

Monday, January 4, 2010

Pindah Rumah...

Sekali lg aku pindah ke rumah yg aku rase lbih selesa dr sebelum ni...Rumah sewa tu dekat jer ngn umah mak aku, mertue aku n tmpat kje aku...so, sekarang duk tgah mengemas umah..Gambo???Hu3...aku langsung x snap gambo...Ntila ade mse yg terluang aku akan snap gambo umah sewa baru aku...
Related Posts with Thumbnails