Wednesday, November 25, 2009

Contest "I'm Yours"


Ni entry khas utk contest "I'm Your" dianjurkan oleh blog Lyafrina sempena :


"Ulang Tahun Perkahwinan Yang Ke-3"

&

" Hari Lahir Suami yang Ke-25".


Syarat2nya:



& add my link at your sidebar..(sudah)


2.Haruslah Add Banner diats di sidebar & di Link-kn dgn



3.Buatkan satu entry bertajuk " Im Yours" (sudah)


4.Just upload

a) Pic anda+suami (gmbar y paling romantik bg anda/pic kawin pun ok),
:
:
:
:

b) pic di hari p'kahwinan anda(pic y unik/sempoi/up 2 u)
:
:
:
:



c)Pic suami anda (Pic b'sahaja, melucukan.dll)
:
:
:
:

(Ok semer dah siap!!!)

(UP TO U nak pilih kategori a @ b @ c...@ ksemua ktegori.. )

5. Last, ceritakan serba sedikit perihal anda & suami anda/suami anda.. X perlu pnjang2... Just simple2 jer.
(cth: pgorbanan suami y xdpt anda lupakan, peristiwa romantik y xdpt dlupakn, k'istimewaan , kali ptama dilamar/mluahkan cinta dll)

Suami seorang yang penyayang, caring,loving, and sangat sayangkan family...die juge seorang suami yang mithali...rse amat bertuah kerana memilikinya...sanggup berkorban hati perasaan waktu dan mase utk ku...tidak langsung cerewet bab makan or pakaian...seorg yang sgt sempoi...tegas dalam hal2 agama dan mampu mdidik anak2 ke jalan yang benar...Die juge seorg yg sgt romantik...buatkan aku selalu tersenyum mengingati nyer...he3...that's all....tq

6. Dah siap...just tgalkan link n3 anda di ruangan komen..(sudah)


7. Tarikh pyertaan diterima 18.10.2009 - 26.11.2009 (4.45ptg)

-HADIAH MISTERI MENANTI ANDA-

( Hadiahnya dah di dalam fikiran...dirancang... Tp SURPRISEeeeeee)

Persahabatan


Sekadar berkongsi perasaan...
Mereka adalah sahabatku ketika di UUM...
Seorang roommate, n sorang lagi classmate...
Lame kami xbersua muke...
Last kami bertemu ketika di Kedah...
Ketika perkahwinan Za...
Baru2 nih Yati pula berkahwin...
N aku tidak dapat pergi...
Aku mmg tringin sgt pergi...
Namun kekangan pasti ade...
N aku dapat rasekan yang seseorg telah terluke...
Terluke kerana aku tidak hadir ketika di hari besarnyer...
Maafkan sahabatmu ini andai engkau terluke...

P/S:Aku jadi sentitif sgt sejak petnen nih...hu3


Tuesday, November 24, 2009

Perkembangan Wafiq 8 Bulan

Anak ibu dah 8 bulan lebih...kejap jer kan...so, nak tau pe bb Wafiq da blh buat...Check it out :
  • Boleh golek2...tp lum bole merangkak...tp dah angkat dada n punggung...berat sgt punggung tuh...
  • Berat Wafiq dah 9.1kg...okla tuh...xkurus n xgemuk...sedang2 saja...
  • Dah tumbuh gigi kat bawah...klaka tgk bile senyum...mulut jd kiput2...
  • Dah pandai nak ikut aku pi keje...cian anak aku slalu kne tinggal...
  • Dah pandai nak tepuk2 org...Pak Long die kne tampar kt pipi baru nih...(soyi...Wapik xsengaje)...
  • Suke betul tarik rambut n tarik segale ape yg ade dekat ngn die...(pantang nampak kertas...hancusssler alamatnyer)...
  • Suke sgt main skrg ni...n suke tgk tv...
Itula je dlu utk kali nih...xdak idea plak...huhuhu...


Monday, November 23, 2009

Baby at 14 Weeks

Masuk minggu ke-14 degupan jantung bayi akan semakin kuat dan kita sudah boleh mendengarnya melalui ujian imbasan. Lajunya adalah 2 kali ganda kelajuan jantung kita. Pada masa ini bayi kelihatan kurus kerana belum terdapat lapisan lemak. Kulitnya juga sangat nipis sehingga kita dapat melihat saluran darahnya. Pada tahap ini juga biasanya ibu hamil akan mengalami masalah sembelit kerana pergerakan usus cenderung diperlahankan semasa hamil. Jadi elakkan daripada memakai pakaian yang ketat atau sendat agar puan-puan berada dalam keadaan yang selesa.

Sumber gambar : babycenter.com

My Best Friend Wedding


Alhamdulillah, setelah menempuh pelbagai cabaran bersame, akhirnya Norhidayati n Mohd Shafirol telah sah menjadi suami isteri pada bulan September lalu...Dan Majlis Kenduri baru jer diadakan pada 21/11/09 baru nih...Gambar nih dikirimkan oleh roomate ku yg berade kt Alor Setar, Za... Rase ralat gak sbb xdpt nak hadirkan diri ke kenduri Yati berikutan sepupuku turut berkahwin pada tarikh yang same...Henset aku lak problem baru2 nih, xdptla aku nak contact die...tambahan pule somi aku xkasi wat perjalanan yg jauh sbb aku ade alahan skit...


Ikut perancangan awal mmg nak pegi...xsangke lak blh tersimbung majlis ngn spupuku...Sedihla jugak...Tapi xperla...satu hasrat aku...smoge satu hari nti aku akan sampai gak ke umah Yati...biarla waktu yg menentukan yer...Pe2 pun tahniah buatmu sahabatku...

My Ofismate Petnen Lagi...

Dapat je sms Lya yg Lya disahkan +ve petnen...syer pun pun turut keliru...separuh rse tumpang gembire...separuh rse risau...risau yg amat...takut sejarah mungkin berulang...Lya...sye tau Lya nak sgt bb lam pewot...mesti dah rase syg kan...sye cume ingin beri secebis nasihat...Sebelum buat keputusan samada nak teruskan atau tak...buatla Solat Istikharah dahulu...mintak petunjuk dariNya...hanya Dialah Yang Maha Mengetahui ape yang tersembunyi...semoge Lya dapat petunjukNya...kami seme sygkan Lya...Dan dalam tempoh ini...Lya jagela kesihatan baik2...makan tu byk2la...cian kt makanan yg xhabis tuh...ok...pe2 pun TAHNIAH buat Lya n Fain yer...

Thursday, November 5, 2009

Exam Pegawai Tadbir

Alhamdulillah...akhirnyer aku dipanggil utk exam nk jd Pegawai Tadbir...byk rupenyer step2 yg nk kne tempuh utk nak jd pegawai kerajaan nih...yg bestnyer aku dapat yang bawah gov Terengganu...andai katela aku ditakdirkan dapat kje nih...maknenyer aku still keje lam Terengganu nih...(W/laupun aku tau mmg ssh nk dapat)...

InsyaAllah hari Sabtu nih aku amik exam tuh kt Hotel Grand Continental kt K.Trg...kt ofis aku ade 2 org lagi yg dapat gak..sorg same jawatan...sorg lagi kurang pasti jawatan ape...yang pasti semer kt K.Trg...

Jadi, korg doa-doalah utk aku yer...kot2 ade rezki aku n bb lam pewot nih...

Sunday, November 1, 2009

Gelagat Si Wafiq Main

Tengah2 wafiq isap susu tetibe botol susu die duk kt atas idung dier...

Wafiq tengah panik lagi apasal botol tuh boleh duk atas idung die...

Akhirnyer botol susu pun jatuh...huhuhu...cam2 la anak ibu nih...

Bercakap Pelat...


Ibu bapa yang bercakap pelat dengan anak adalah satu perkara yang salah sama sekali...kemungkinan anak itu nanti apabile besar turut menjadi pelat...Tapi biasenyer perkataan pelat itu disebut secare tidak sedar...aku bukan nak ckp pasal org lain...tp ini berlaku pada dri aku sendiri...dari Wafiq kecik lagi aku bahase kan dri aku ipu (ibu) kepada Wafiq...ito (tidur)...angis (Nangis)...ucu (susu)...yoyoh (ayah)...panje (manje)...nyomel (comel)...pucuk (busuk)...peyok (berak)...yayang (sayang)...dan banyak lagi ler...

Tanpe aku sedar Wafiq sudah pun usia 7 bulan dan aku masih menggunakan ayat2 tersebut sehinggalah satu hari tuh emak aku tegur care aku bcakap dgn Wafiq...then selepas tuh aku kurangkan penggunaan ayat2 pelat tuh... tp rase x best jer...rse cam xmesra n xmanjer ...hu3... lame2 nti okla tuh kot kn...

'Oyoh Wapik ipu pucuk-pucuk...yayang2'...(perkataan yang selalu aku ucap kt Wafiq)...

Nih plak lagu yang slalu aku nyanyi kt Wafiq dari kecik...'ajeke kojok2...ajeke kojok2'...ntahler bahase ape aku gune...tp smpai skrg aku nyanyi lagu tuh mesti Wafiq suke sgt2...

Related Posts with Thumbnails